Tonhallal töltött knédli sütőtökmártással

Hozzávalók

4 személyre
300 g puha fehérkenyér
1 x 160 g Rio Mare Tonhal olívaolajjal
1 hagyma
80 g liszt
3 tojás
40 g reszelt sajt
200 ml tej
250 g sütőtök
300 ml zöldségalaplé
egy kis csokor petrezselyem
néhány metélőhagyma-levél
40 g vaj
só ízlés szerint

Stampa Ricetta

Felhasznált termék

Tudj meg többet

Elkészítés

    1. A hagymát kockázzuk fel és alacsony lángon vajon pirítsuk üvegesre egy serpenyőben, de nem barnára. A pirított hagyma egyik felét tegyük egy félre tálba.

    2. Adjuk a felkockázott sütőtököt és a zöldségalaplevet a serpenyőben megpirult hagymához, és főzzük nagyjából 25 percig.

    3. Vágjuk a kenyeret darabokra, és tegyük a tálba félretett megpirított hagymához. Adjuk hozzá a felvert tojásokat, a tejet, a lisztet, a felaprított petrezselymet és egy csipet sót, majd jól gyúrjuk össze a kezünkkel, amíg közel homogén állagot nem kapunk. Szükség esetén vizezzük be a kezünket, hogy kevésbé ragadjon a tészta.

    4. Forraljunk fel egy nagy fazék sós vizet.

    5. Hagyjuk állni a keveréket néhány percig. Közben aprítsuk fel a jól lecsepegtetett tonhalat egy villával, és keverjük el a reszelt sajttal.

    6. A kenyérkeverékből formázzunk dió nagyságú gombócokat. Nyomjuk be a gombócok közepét, kanalazzunk bele egy kevés tonhalas keveréket, majd formázzuk újra a gombócot úgy, hogy a töltelék ne jöjjön ki belőle.

    7. Főzzük meg a töltött gombócokat forrásban lévő vízben nagyjából 10 perc alatt. Keverjük jól át a sütőtökmártást, és tegyünk egy keveset négy külön tányérra. Tegyünk ugyanannyi gombócot minden tányérra. Szórjuk meg a tetejét aprított metélőhagymával és egy kevés reszelt sajttal.

A legolvasottabb receptek