Tonhalas melegszendvicsek

Hozzávalók

4 szendvicshez:
3 x 80 g Rio Mare tonhal olívaolajban
8 szelet kenyér
160 g cheddar vagy emmentáli sajt
1 zellerszár
egy szál petrezselyem
1 kemény paradicsom
1/4 lilahagyma
3 evőkanál majonéz
1 evőkanál mustár
30 g vaj
só és bors ízlés szerint

Stampa Ricetta

Felhasznált termék

Tonhal olívaolajjal

Tudj meg többet

Elkészítés

    1. A zellert, a hagymát és a petrezselymet apróra vágjuk, majd egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a lecsepegtetett tonhalat, majonézt és mustárt, majd villával jól összekeverjük. Egy csipet sóval és borssal ízesítjük.

    2. A sajt reszeléséhez használjunk nagy lyukú reszelőt. Vékonyan felszeleteljük a paradicsomot, megvajazzuk a kenyérszeletek egyik oldalát, és tegyük őket egy sütőpapírra a megvajazott oldalukkal lefelé.

    3. Melegítsünk fel egy nagy tapadásmentes serpenyőt és pirítsuk meg négy szelet kenyér vajjal megkent oldalát. A tetejére tegyünk egy kevés sajtot, a tonhal keveréket, a paradicsom szeleteket majd ismét egy kis sajtot. Végül helyezzük rá a megvajazott kenyérszaleteket úgy, hogy a vajas oldaluk lefelé nézzen

    4. Óvatosan helyezzük a szedvicseket a serpenyőbe. Jól pirítsuk meg az egyik, majd a másik oldalukat. Enyhén nyomjuk le egy spatulával, amíg a sajt megolvad. Vegyük le a lángról, vágjuk félbe és azonnal tálaljuk.

A legolvasottabb receptek