Tésztasaláta

Hozzávalók

4 személyre:
350 g rövid tészta (fusilli vagy penne)
1 db 160 g-os Rio Mare Tonhal olívaolajjal
150 g cseresznyeparadicsom
150 g mozzarella vagy másfajta friss, kemény sajt
1 közepes kígyóuborka
100 g rukkola
20 g magozott fekete olajbogyó
20 g saláta magkeverék
50 g extraszűz olívaolaj
só és bors ízlés szerint.

Stampa Ricetta

Felhasznált termék

Tonhal extraszűz olívaolajjal

Tudj meg többet

Elkészítés

    1. Forraljunk fel egy nagy fazék vizet, adjunk hozzá egy marék sót, öntsük bele a tésztát és főzzük „al dentére”.

    2. Amíg a tészta fő, vágjuk a koktélparadicsomokat negyedekre, kockázzuk fel a sajtot, aprítsuk fel a rukkolát, hámozzuk meg és szeleteljük vékonyra az uborkát.

    3. Helyezzük az összes hozzávalót egy nagy tálba és adjuk hozzá a leszűrt, apróra tört tonhaldarabokat és az olajbogyót, majd olívaolajjal ízesítsük. Gazdagon szórjuk meg frissen őrölt borssal.

    4. Szűrjük le a tésztát, röviden öblítsük le hideg, folyó víz alatt, hogy ne puhuljon tovább, és alaposan szűrjük le. Adjuk hozzá a tésztához a többi alapanyagot is, gondosan keverjük össze őket, saláta magkeverékkel díszítsük, majd tálaljuk.

A legolvasottabb receptek