Tésztasaláta

Hozzávalók

4 személyre:
350 g rövid tészta (fusilli vagy penne)
1 db 160 g-os Rio Mare Tonhal olívaolajjal
150 g cseresznyeparadicsom
150 g mozzarella vagy másfajta friss, kemény sajt
1 közepes kígyóuborka
100 g rukkola
20 g magozott fekete olajbogyó
20 g saláta magkeverék
50 g extraszűz olívaolaj
só és bors ízlés szerint.

Stampa Ricetta

Megosztom a receptet

Elmondom a barátaimnak

Felhasznált termék

Tonhal extraszűz olívaolajjal

Tudj meg többet

Elkészítés

    1. Forraljunk fel egy nagy fazék vizet, adjunk hozzá egy marék sót, öntsük bele a tésztát és főzzük „al dentére”.

    2. Amíg a tészta fő, vágjuk a koktélparadicsomokat negyedekre, kockázzuk fel a sajtot, aprítsuk fel a rukkolát, hámozzuk meg és szeleteljük vékonyra az uborkát.

    3. Helyezzük az összes hozzávalót egy nagy tálba és adjuk hozzá a leszűrt, apróra tört tonhaldarabokat és az olajbogyót, majd olívaolajjal ízesítsük. Gazdagon szórjuk meg frissen őrölt borssal.

    4. Szűrjük le a tésztát, röviden öblítsük le hideg, folyó víz alatt, hogy ne puhuljon tovább, és alaposan szűrjük le. Adjuk hozzá a tésztához a többi alapanyagot is, gondosan keverjük össze őket, saláta magkeverékkel díszítsük, majd tálaljuk.

A legolvasottabb receptek