Tonhalas-póréhagymás carbonara spagetti

Hozzávalók

4 személyre:
2 x 80 g Rio Mare Tonhal olívaolajjal
350 g spagetti
2 póréhagyma
2 tojássárgája és 1 egész tojás
2 ek. reszelt parmezán sajt
50 g olívaolaj
1 zsenge petrezselyem
só és bors ízlés szerint

Stampa Ricetta

Felhasznált termék

Tonhal olívaolajjal

Tudj meg többet

Elkészítés

    1. Forraljunk fel egy fazék vizet, adjunk hozzá sót, és főzzük a spagettit „al dentére”.

    2. Amíg a tészta fő, mossuk meg és vékonyan szeleteljük fel a póréhagymát. Pirítsuk meg a póréhagymát olívaolajon egy tapadásmentes serpenyőben, amíg aranybarna nem lesz, majd sózzuk meg.

    3. Tegyük a tojássárgákat, az egész tojást és a parmezánt egy tálba és alaposan mixeljük össze. Adjunk hozzá egy keveset a tészta főzővizéből, és mixeljük egészen addig, amíg krémes állagot nem kapunk.

    4. Öntsük a forró tésztát a tálba és alaposan forgassuk át, amíg a tészta át nem veszi a szósz ízeit. Forró póréhagymával és a leszűrt tonhallal díszítsük.

    5. Szórjuk meg gazdagon fekete borssal és vágott petrezselyemmel.

A legolvasottabb receptek