Tonhalas-póréhagymás carbonara spagetti

Hozzávalók

4 személyre:
2 x 80 g Rio Mare Tonhal olívaolajjal
350 g spagetti
2 póréhagyma
2 tojássárgája és 1 egész tojás
2 ek. reszelt parmezán sajt
50 g olívaolaj
1 zsenge petrezselyem
só és bors ízlés szerint

Stampa Ricetta

Deel het recept

Vertel het uw vrienden

Gebruikt product

Tonhal olívaolajjal

Meer weten

Voorbereiding

    1. Forraljunk fel egy fazék vizet, adjunk hozzá sót, és főzzük a spagettit „al dentére”.

    2. Amíg a tészta fő, mossuk meg és vékonyan szeleteljük fel a póréhagymát. Pirítsuk meg a póréhagymát olívaolajon egy tapadásmentes serpenyőben, amíg aranybarna nem lesz, majd sózzuk meg.

    3. Tegyük a tojássárgákat, az egész tojást és a parmezánt egy tálba és alaposan mixeljük össze. Adjunk hozzá egy keveset a tészta főzővizéből, és mixeljük egészen addig, amíg krémes állagot nem kapunk.

    4. Öntsük a forró tésztát a tálba és alaposan forgassuk át, amíg a tészta át nem veszi a szósz ízeit. Forró póréhagymával és a leszűrt tonhallal díszítsük.

    5. Szórjuk meg gazdagon fekete borssal és vágott petrezselyemmel.

De meest geklikte recepten