Tonhallal és scamorza sajttal töltött panzerotti

Hozzávalók

4 személyre
120 g füstölt, reszelt scamorza sajt
1 konzerv (160 g) leszűrt Rio Mare Tonhal olívaolajban
5-6 leszűrt, vékonyra szeletelt, olajban eltett, napon szárított paradicsom
4-5 aprított bazsalikomlevél
só és bors
500 g konyhakész kenyér
vagy pizzatészta
4 pohár (1 l) napraforgóolaj.

Stampa Ricetta

Felhasznált termék

Tonhal olívaolajjal

Tudj meg többet

Elkészítés

    1.Tedd bele a sajtot, tonhalat, paradicsomot és bazsalikomot egy tálba, majd jól keverd el. Ízesítsd sóval és borssal ízlésed szerint.

    2. Nyújtsd ki a tésztát 1/2 cm vastagságúra, és egy süteményformával szaggass ki belőle 6 cm-es korongokat.Fedd le a korongokat egy tiszta konyharuhával, és hagyd pihenni 20 percig

    3. Nyújtsd ki 12 cm átmérőjű korongokra. Helyezz mindegyik korongra egy evőkanálnyi tölteléket, majd hajtogasd félhold formájúra úgy, hogy félbehajtod a korongot. Nyomkodd össze a széleket, hogy teljesen lezárjad a félholdakat. Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat.

    4. Süsd ki a panzerottikat aranybarnára, egyszerre csak néhányat.Szárítsd meg papír törlőkendőn, és már tálalhatod is. Fenséges és egészséges

    A panzerottit akár sütőben is elkészítheted.Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. Teríts sütőpapírt a tepsire, és süsd aranybarnára a panzerottikat.

A legolvasottabb receptek