Elkötelezettségünk a fenntartható halászat mellett

Mi, a Rio Mare vállalatnál hisszük, hogy az óceánok értékes természeti erőforrások, amelyeket védenünk és tisztelnünk kell, valamint a legkisebbre csökkenteni a halászat hatásait a tengerekre és azok változatos élővilágára, hogy azok a jövő generációi számára is természeti erőforrások maradhassanak.
Mindezek érdekében együtt dolgozunk a WWF természetvédelmi civil szervezettel az óceánok fenntarthatóbb használata és védelme érdekében, hozzájárulva a védett tengeri övezetek fejlődéséhez.
A WWF szervezettel kötött partneri együttműködésünk további célja a teljes ellátási lánc átláthatóbbá és nyomonkövethetőbbé tétele.

A Korall-háromszög

A tengeri biodiverzitás szempontjából kiemelkedően fontos a Korall-háromszög, ez a korallzátony ugyanistöbb, mint 500 korallnak, 3000 halnak és 6 teknősfajnak ad otthont. Ez a terület halászati -különösen tonhalhalászati – szempontból is nagy jelentőséggel bír.
Mi, a Rio Mare ezen a területen – legfőképpen a Salamon szigeteken – tevékenykedünk, és már évek óta fenntarható halászatot támogató programokat hajtunk végre a terület gazdagságának megőrzése céljából.

Tevékenységünk

Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy tonhalat kizárólag csak egészséges állományból szerezzünk be, valamint támogatjuk az olyan halászati módszereket, amelyeknek minimális a környezeti hatása. Mindez felöleli akár beszerzési forrásaink újragondolását, szigorúbb halászati szabályozások alkalmazását és olyan kezdeményezések támogatását, amelyek a hajóflották természetre és az óceánokra gyakorolt hatását csökkentik illetve amelyek egy fenntarthatóbb és átláthatóbb halászati gyakorlatot eredményeznek.
Törekszünk arra, hogy tonhalbeszerzésünk MSC tanúsított halászatokból történjen. Az MSC ökocímke a fenntarthatóbb halászat 3 fő alapelvét foglalja magába:
1
biztosítani kell az önmagát reprodukálni képes tengeri halállomány megfelelő nagyságát
2
minimálisra kell csökkenti a halászat hatását a tengeri élővilágra
3
a halászati tevékenységek felelőségteljes és törvényes megvalósítása

Természetvédelmi Projektünk

Elszántságunkat a Tetepare-szigeten zajló természetvédelmi projekt támogatásával is kifejezzük.
Ez a terület a Korall-háromszögön belül elhelyezkedő Salamon-szigetek vad és érintetlen paradicsoma.
A Rio Mare és a WWF támogató munkájának köszönhetően Tetepare része annak a tengeri védett területek létrehozására irányuló környezetvédelmi projektnek, amelynek segítségével az élőhely biodiverzitása megvédhető és megőrzihető a jövő számára

 

 

Fedezd fel a Tetepare szigetet