Tonhallal töltött cukkini

Hozzávalók

4 adaghoz:
6 közepes, egyenesebb formájú cukkini
3 x 80 g Rio Mare tonhal chili paprikával
1 sárga közepes hagyma
50 g reszelt parmezán sajt
egy kisebb csokor petrezselyem és majoranna
40 g extra szűz olívaolaj
só ízlés szerint

Stampa Ricetta

Megosztom a receptet

Elmondom a barátaimnak

Felhasznált termék

Calabriai tonhal és chili paprika

Tudj meg többet

Elkészítés

    1. A cukkinit egészben főzzük meg sós vízben, ez forrástól számítva kb. 12 perc. A megfőtt cukkinik végeit vágjuk le, majd hosszában is vágjuk ketté ezeket. A felezett cukkinik húsát és az esetleges magokat kanállal távolítsuk el, és pépesítsük.

    2. Az apróra vágott hagymát egy kis serpenyőben az olívaolajon enyhén pirítsuk aranysárgára. Adjuk hozzá a cukkini húsát, hagyjuk, hogy néhány percig felszívja az ízeket, majd vegyük le a lángról. A Ha szükséges, még villával finoman pépesítsük a cukkinis-hagymás keveréket, adjuk hozzá a lecsepegtetett és szétdarabolt tonhalat, a petrezselymet és a reszelt parmezán sajtot, majd jól keverjük össze. Töltsük meg a cukkini héjat a keverékkel, és forró sütőben kb. 10 percig süssük.

A legolvasottabb receptek