Tonhalas panzanella

Hozzávalók

4 személyre
1 vekni egynapos parasztkenyér
2 vékonyra szeletelt paradicsom
1 vékonyra szeletelt fehér hagyma
4 vékonyra szeletelt retek 1 vékonyra szeletelt zellerszár
1 marék durvára tépett, friss bazsalikomlevél, plusz extra a díszítéshez
só és bors
2 evőkanál vörösborecet
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 x 160g leszűrt Rio Mare tonhal sós lében

Stampa Ricetta

Megosztom a receptet

Elmondom a barátaimnak

Felhasznált termék

Tudj meg többet

Elkészítés

    1. Szeld fel a kenyeret, és áztasd hideg vízbe pár percig.Mikor megszívta magát a kenyér, szűrd le a vizet, nyomkodd ki a felesleges nedvességet és tépd kisebb darabokra.Egy nagy tálba rakd be a paradicsomokat, a hagymát, a retkeket és a zellert, majd add hozzá a bazsalikomot.Keverd össze, és add hozzá a kenyeret.

    2. Ízesítsd sóval és borssal, csurgasd rá a vörösborecetet, majd az olívaolajat. Oszlasd el szép egyenletesen.

    3. Morzsold a tonhalat a salátába, és jól keverd össze. Díszítsd bazsalikomlevelekkel, és tálalhatod is. A története

    A panzanella egy tipikus nyári étel Toszkánában és Közép-Olaszország többi részén. Az eredeti recept egynapos, beáztatott kenyeret, uborkát, lilahagymát és bazsalikomot ír, melyet bőséggel ízesítünk extraszűz olívaolajjal, ecettel és sóval. Manapság gyakran készítik nyers paradicsommal, olajbogyókkal és, ahogy a receptben tettük, tonhallal.

A legolvasottabb receptek