Tonhal spárgával, naranccsal és mandulával

Hozzávalók

4 személyre
2 x 160 g Rio Mare Tonhal olívaolajjal
2 tojás
800 g spárga
1 narancs
1 kis fej lilahagyma
40 g extraszűz olívaolaj
20 g mandula héjában
só és bors ízlés szerint

Stampa Ricetta

Megosztom a receptet

Elmondom a barátaimnak

Felhasznált termék

Tonhal olívaolajjal

Tudj meg többet

Elkészítés

    1. Tisztítsuk meg a spárgát és vágjuk le a fás végét. Főzzük meg forrásban lévő sós vízben nagyjából 20 perc alatt. Egy kis lábasban főzzük keményre a tojásokat, forrástól számított nyolc perc alatt.

    2. Vágjunk le néhány csíkot a narancs héjából, de figyeljünk arra, hogy keserű rész ne legyen rajta. Távolítsuk el a narancsokról a külső hártyás részt, és szedjük darabokra.

    3. Aprítsuk durvára a mandulát, valamint pucoljuk meg a főtt tojásokat és vágjuk darabokra. Szeleteljük vékonyra a hagymát.

    4. A spárgát hosszában vágjuk ketté, és rendezzük el négy külön tányéron. Rakjuk rá a lecsepegtetett, aprított tonhalat, tegyük mellé a narancsot, a főtt tojást és a hagymaszeleteket. Szórjuk meg a mandulával és a narancshéjjal, locsoljuk meg olívaolajjal, és szórjuk meg feketeborssal.

A legolvasottabb receptek