Tonhal és hagymás omlett

Hozzávalók

4 adaghoz:
2 x 160 g Rio Mare tonhal olívaolajban
5 tojás
2 édes fehér hagyma vagy 3 újhagyma
egy kis csokor petrezselyem
2 evőkanál reszelt parmezán sajt
1 babérlevél
50 g extra szűz olívaolaj
só és bors ízlés szerint

Stampa Ricetta

Felhasznált termék

Tonhal olívaolajjal

Tudj meg többet

Elkészítés

    1. Mossuk meg és szeleteljük finomra a hagymákat. Helyezzük egy tapadásmentes serpenyőbe a babérlevéllel, a 30 g olívaolajjal, ízesítsük egy csipet sóval és borssal. Fedjük le fedővel, és közepes lángon, gyakran kevergetve pároljuk puhára és üvegesre, de vigyázzunk nehogy barnára pirítsuk.

    2. Vágjuk apróra a petrezselymet, a megpárolt hagymáról távolítsuk el babérlevelet. Verjük fel a tojásokat egy tálban a sajttal és egy csipet sóval együtt.

    3. Adjuk a tojásokhoz a jól lecsepegtetett, villával apró darabokra tördelt tonhalat, a petrezselymet és a hagymát.

    4. Melegítsünk fel egy csepp olívaolajat egy 24 cm átmérőjű, tapadásmentes serpenyőben. Amikor a serpenyő forró, adjuk hozzá a felvert tojáskeveréket, és villával enyhén keverjük meg, hogy az egyenletesen megsüljön. Amikor a keverék úgy néz ki, mintha megkötött volna, fordítsuk meg és süssük meg a másik oldalát is, szükség esetén fedéllel lefedve.

A legolvasottabb receptek