Tagliatelle tészta citrom ízesítésű póréhagyma és tonhal mártással

Hozzávalók

4 adaghoz:
350 g tagliatelle vagy más tészta
2 x 80 g Rio Mare tonhal extra szűz olívaolajban
2 póréhagyma
1 citrom
1 dl tej
40 g reszelt parmezán sajt
30 g vaj
20 g extra szűz olívaolaj
só és bors ízlés szerint

Stampa Ricetta

Felhasznált termék

Tonhal extraszűz olívaolajjal

Tudj meg többet

Elkészítés

    1. Forraljunk fel egy nagy edény vizet, és csak akkor adjuk hozzá a sót, amikor a víz eléri a forráspontot. Öntsük a tagliatelle-t a forrásban lévő vízbe és főzzük meg.

    2. Eközben mossuk meg és szeleteljük finomra a póréhagymát. Egy kis edényben az olajjal és a vajjal pároljuk meg, sózzuk, majd adjuk hozzá a tejet és néhány kanál vizet. Főzzük alacsony hőmérsékleten kb. 15 percig. Vegyük le a keveréket a lángról, és villával kissé pépesítsük.

    3. Zöldséghámozóval vágjunk hosszú csíkokat a citrom héjából. Blansírozzuk egy percig a citromhéj csíkjait, majd jól csepegtessük le és vágjuk Julienne csíkokra.

    4. Öntsük a póréhagymamártást egy nagy serpenyőbe, adjunk hozzá néhány kanál tésztavizet, majd öntsük bele a jól lecsepegtetett tésztát. Adjuk hozzá a reszelt parmezán sajtot, és egy percig keverjük a lángon.

    5. Vegyük le a tésztát a lángról, és tegyük hozzá a tonhalat a kevés olajjal, a citromhéjjal és egy bőséges adag fekete borssal. Jól mozgasságuk át a tésztát, hogy a mártás mindenhol átjárhassa.

A legolvasottabb receptek