Rozmaringos Mantovana tökpüré makrélával

Hozzávalók

4 személyre
2 konzerv 125g Rio Mare Makrélafilé olívaolajban
1 kg Mantovana tök
1 kis burgonya
2-3 szelet hagyma
2 rozmaringág
zöldség alaplé
extraszűz olívaolaj

rózsabors

Stampa Ricetta

Deel het recept

Vertel het uw vrienden

Gebruikt product

Grilled Mackerel Fillets in Extra Virgin Olive Oil

Meer weten

Voorbereiding

    1. Főzd meg a burgonyát héjában enyhén sós vízben. Tekerd a tököt alumíniumfóliába, és forró (180°C) sütőben süsd 20-25 percig, amíg a húsába könnyedén bele tudsz szúrni egy fogpiszkálót. Vedd ki a tököt a sütőből, magozd ki és vágd fel.

    2. Egy kicsi, de nehéz serpenyőben keverd össze 5 evőkanál olívaolajon a hagymaszeleteket és a rozmaringágat.Főzd alacsony lángon, ne süsd, hiszen csak így olvadnak egybe az ízek.Szűrd le az olajat, és tedd félre.

    3. Hámozd meg a burgonyát, kockázd fel és tedd bele egy turmixgépbe a tökdarabokkal együtt. Pürésíts össze mindent, miközben fokozatosan hozzáadod az aromás olajat, és, ha szükséges, némi forró zöldség alaplét: egy sűrű krémet kell kapnod a végén. Ízesítsd sóval, majd kanalazd a krémet külön tálkákba.

    4. Szórd meg extraszűz olívaolajban eltett Rio Mare grillezett makrélafilével, majd díszítsd friss rozmaringágakkal és némi rózsaborssal.

De meest geklikte recepten