Omlós tonhalas röszti

Hozzávalók

4 személyre:
800 g burgonya vagy 1 csomag készen kapható röszti
2 x 80 g-os Rio Mare Tonhal olívaolajjal
150 g reszelt Gruyére sajt
1 csokor metélőhagyma
20 g vaj
20 g olaj
só és bors ízlés szerint
Elkészítés

Stampa Ricetta

Megosztom a receptet

Elmondom a barátaimnak

Felhasznált termék

Tonhal olívaolajjal

Tudj meg többet

Elkészítés

    1. Kb. 15 percig főzzük héjában a burgonyákat, amíg „al dentére” nem főnek. Szűrjük le, hagyjuk őket hűlni, majd tegyük a hűtőbe néhány órára. Hámozzuk meg és reszeljük le a burgonyákat egy nagy lyukú reszelőn, sóval és borssal ízesítsük. Ha készen kapható rösztit használunk, ez a lépés szükségtelen.

    2. Melegítsük fel az olajat és a vajat egy 28 cm-es tapadásmentes serpenyőben. Tegyük bele a rösztit és nagy lángon főzzük, amíg aranybarnára nem sül az alja, majd fordítsuk meg a rösztit, mint egy omlettet, amíg a másik oldala is aranybarna nem lesz.

    3. Vegyük kicsire a lángot, tegyük a tonhaldarabokat a rösztire, és szórjuk meg sajttal és metélőhagymával, majd tegyünk rá egy fedőt. Kb. két percig főzzük a rösztit, vagy addig, amíg a sajt meg nem olvad, vagy meg nem lágyul. Azonnal tálaljuk.

A legolvasottabb receptek