Bulgur makrélafilével

Hozzávalók

4 személyre
350 g bulgur
1 evőkanál paradicsom sűrítmény
500 g datolya paradicsom 
2 db 125g-os Rio Mare makrélafilé olívaolajban
egy marék pisztácia
egy marék szárított paradicsom
1 gerezd fokhagyma
egy csokor kakukkfű
gy csokor friss oregánó
1 evőkanál barna cukor
1 friss, nem túl csípős chili paprika
extraszűz olívaolaj
tengeri só
feketebors
friss bazsalikom

Stampa Ricetta

Deel het recept

Vertel het uw vrienden

Gebruikt product

Grilled Mackerel Fillets in Extra Virgin Olive Oil

Meer weten

Voorbereiding

    1. Vágd félbe a datolya paradicsomokat, majd locsold meg az olaj, a só, a cukor, a felaprított fokhagyma és a bors keverékéből készült öntettel. Majd a paradicsomokat tedd egy tepsibe, és süsd 150°C-on 30 percig előmelegített sütőben. A pisztáciát pirítsd meg egy edényben.

    2. Mindeközben a bulgurt tedd egy edénybe, önts rá két evőkanál olajat és 350 ml forró, sós vizet, és alaposan keverd össze. Hagyd, hogy a bulgur felszívja a vizet, add hozzá a paradicsomsűrítményt, fedd le és hagyd tovább puhulni (5 perc elteltével nézd meg, hogy esetleg kell-e hozzá még vizet adni). Amikor a bulgur a kívánt állagúra puhult, öntsd hozzá az olajat, sózd, borsozd és szórd a bulgurhoz az aprított oregánó és bazsalikom leveleket.

    3. Ötlet: Egy tésztavágó segítségével rétegenként adagold a hozzávalókat. Először egy réteg bulgur, majd a felaprított aszalt paradicsom, ezt követően pedig a sült paradicsom. Szórd meg finomra vágott bazsalikommal, és pisztáciával, a tetejére fektesd a makrélafiléket. Locsold meg néhány csepp olívaolajjal és a fűszernövény-levelekkel díszítsd.

De meest geklikte recepten