Bulgur makrélafilével

Hozzávalók

4 személyre
350 g bulgur
1 evőkanál paradicsom sűrítmény
500 g datolya paradicsom 
2 db 125g-os Rio Mare makrélafilé olívaolajban
egy marék pisztácia
egy marék szárított paradicsom
1 gerezd fokhagyma
egy csokor kakukkfű
gy csokor friss oregánó
1 evőkanál barna cukor
1 friss, nem túl csípős chili paprika
extraszűz olívaolaj
tengeri só
feketebors
friss bazsalikom

Stampa Ricetta

Felhasznált termék

Tudj meg többet

Elkészítés

    1. Vágd félbe a datolya paradicsomokat, majd locsold meg az olaj, a só, a cukor, a felaprított fokhagyma és a bors keverékéből készült öntettel. Majd a paradicsomokat tedd egy tepsibe, és süsd 150°C-on 30 percig előmelegített sütőben. A pisztáciát pirítsd meg egy edényben.

    2. Mindeközben a bulgurt tedd egy edénybe, önts rá két evőkanál olajat és 350 ml forró, sós vizet, és alaposan keverd össze. Hagyd, hogy a bulgur felszívja a vizet, add hozzá a paradicsomsűrítményt, fedd le és hagyd tovább puhulni (5 perc elteltével nézd meg, hogy esetleg kell-e hozzá még vizet adni). Amikor a bulgur a kívánt állagúra puhult, öntsd hozzá az olajat, sózd, borsozd és szórd a bulgurhoz az aprított oregánó és bazsalikom leveleket.

    3. Ötlet: Egy tésztavágó segítségével rétegenként adagold a hozzávalókat. Először egy réteg bulgur, majd a felaprított aszalt paradicsom, ezt követően pedig a sült paradicsom. Szórd meg finomra vágott bazsalikommal, és pisztáciával, a tetejére fektesd a makrélafiléket. Locsold meg néhány csepp olívaolajjal és a fűszernövény-levelekkel díszítsd.

A legolvasottabb receptek