Friselle kétszersült koktélparadicsommal, rapinivel és tonhallal


Hozzávalók
2 konzerv 80g-os Rio Mare Tonhal olívaolajban
4 friselle kétszersült
12 koktélparadicsom
300 g megtisztított rapini
1 szál friss oregano
ecet
extraszűz olívaolaj
só ízlés
Stampa Ricetta

Elkészítés
1. Keverj össze egy tálban 2 evőkanál vizet és 1 evőkanál ecetet némi olívaolajjal és egy csipet sóval.Tedd a friselle-t egy tálra, locsold meg ezzel a szósszal, és hagyd, hogy megpuhuljon.
2. Vágd félbe a koktélparadicsomokat, helyezd őket a tálra, majd ízesítsd olívaolajjal, sóval és egy kevés oreganóval. Hagyd pácolódni, míg fel nem használod. Ellenőrizd, hogy a rapini vastag törzsét eltávolítottad-e.
3. Szeleteld fel a rapinit, és kb. 5-6 percig blansírozd egy nagy fazék lobogva forró, sós vízben. Szűrd le, és ízesítsd a még meleg rapinit sóval és olívaolajjal. Hagyd kihűlni.
4. Díszítsd a friselle-t a rapinivel, a koktélparadicsommal és a durván pelyhesített, olívaolajas Rio Mare Tonhallal. Öntsd le a paradicsomos páclével.