Hamburger tonhalból
Hozzávalók
2 160g of Rio Mare tonhal olívaolajban
6 szelet szendvicskenyér
1 tojás
2 evőkanál mustár
1 szál petrezselyem
egy szál zöldhagyma
2 evőkanál majonéz
egy kevés extraszűz olívaolaj
Stampa Ricetta
Elkészítés
1. Vágd le a szendvicskenyér-szeletek héját, és őröld meg konyhai robotgépben, amíg puha kenyérmorzsát nem kapsz. Helyezd a kenyérmorzsákat egy tálba, add hozzá az alaposan lecsöpögtetett, felaprított tonhalat, a finomra felvágott zöldhagymát és a petrezselymet, a majonézt, a mustárt és a tojást, és keverd össze a hozzávalókat.
2. A masszából úgy csinálhatsz hamburger pogácsákat, hogy erős tűzön felforrósítasz egy enyhén kiolajozott, tapadásmentes bevonatú serpenyőt, és amikor már jó forró, belehelyezed a hamburgereket. Süsd meg a hamburgereket mindkét oldalukon, közben fordítsd meg egy spatulával, hogy mindenütt egyforma vastagok legyenek. A hamburger akkor készül el, amikor a színe aranybarna lesz.
3. Tálald azonnal, vastagra vágott sült burgonyával.