Tonhal hummusszal, grillezett padlizsánnal és koktélparadicsommal
Hozzávalók
4 személyre
2 konzerv 80g-os Rio Mare Tonhal extraszűz olívaolajjal
250g főtt csicseriborsó
2 evőkanál szezámmag
4 jégkocka
1 lime
50g extraszűz olívaolaj
1 nagy padlizsán
200g piros, sárga és zöld paradicsom
egy maréknyi bazsalikom
1 gerezd fokhagyma
só
2 konzerv 80g-os Rio Mare Tonhal extraszűz olívaolajjal
250g főtt csicseriborsó
2 evőkanál szezámmag
4 jégkocka
1 lime
50g extraszűz olívaolaj
1 nagy padlizsán
200g piros, sárga és zöld paradicsom
egy maréknyi bazsalikom
1 gerezd fokhagyma
só
Stampa Ricetta
Elkészítés
1. Csíkozd fel a padlizsánt, majd egy serpenyőben, 30g olívaolajon pirítsd egy gerezd hámozatlan, enyhén összenyomott fokhagymával és sóval, míg aranybarna nem lesz.
2. Konyhai robotgépben finoman őröld fel a szezámmagot, ehhez add hozzá a csicseriborsót, a jégkockákat, egy kis sót és a lime levét. Turmixold össze a hozzávalókat addig, míg sűrű szószt nem kapsz. Ha krémesebben szereted, adj hozzá egy kevés vizet.
3. Vágd fel a paradicsomokat, és ízesítsd a maradék olajjal és sóval.
4. Kanalazd a hummuszt a tál közepére, helyezd rá a tonhalat, locsold meg egy kicsit az olajával, végül tedd rá a padlizsánt, a paradicsomot és a bazsalikomot. Tálalhatod pitával vagy meleg tortillával és lime szeletekkel.