Tonhal hummusszal, grillezett padlizsánnal és koktélparadicsommal

Hozzávalók

4 személyre
2 konzerv 80g-os Rio Mare Tonhal extraszűz olívaolajjal
250g főtt csicseriborsó
2 evőkanál szezámmag
4 jégkocka
1 lime
50g extraszűz olívaolaj
1 nagy padlizsán
200g piros, sárga és zöld paradicsom
egy maréknyi bazsalikom
1 gerezd fokhagyma

Stampa Ricetta

Megosztom a receptet

Elmondom a barátaimnak

Felhasznált termék

Tonhal extraszűz olívaolajjal

Tudj meg többet

Elkészítés

    1. Csíkozd fel a padlizsánt, majd egy serpenyőben, 30g olívaolajon pirítsd egy gerezd hámozatlan, enyhén összenyomott fokhagymával és sóval, míg aranybarna nem lesz.

    2. Konyhai robotgépben finoman őröld fel a szezámmagot, ehhez add hozzá a csicseriborsót, a jégkockákat, egy kis sót és a lime levét. Turmixold össze a hozzávalókat addig, míg sűrű szószt nem kapsz. Ha krémesebben szereted, adj hozzá egy kevés vizet.

    3. Vágd fel a paradicsomokat, és ízesítsd a maradék olajjal és sóval.

    4. Kanalazd a hummuszt a tál közepére, helyezd rá a tonhalat, locsold meg egy kicsit az olajával, végül tedd rá a padlizsánt, a paradicsomot és a bazsalikomot. Tálalhatod pitával vagy meleg tortillával és lime szeletekkel.

A legolvasottabb receptek