Tonhalas spagetti pisztáciával és narancshéjjal

Hozzávalók

4 személyre:
350 g spagetti
2 x 80 g-os Rio Mare Tonhal olívaolajjal
20 g hántolt pisztácia
1 narancs
1 gerezd fokhagyma
1 kis csokor petrezselyem
40 g extraszűz olívaolaj
só és bors ízlés szerint

Stampa Ricetta

Megosztom a receptet

Elmondom a barátaimnak

Felhasznált termék

Tonhal olívaolajjal

Tudj meg többet

Elkészítés

    1. Forraljunk fel egy fazék vizet, adjunk hozzá sót, amikor a víz forrni kezd. Öntsük bele a spagettit és főzzük „al dentére”.

    2. Amíg a tészta fő, aprítsuk fel a pisztáciát, reszeljük le a narancsot és aprítsuk fel a petrezselymet.

    3. Vágjuk félbe és pirítsuk meg a fokhagyma gerezdet egy nagy serpenyőben egy kevés olívaolajon. Adjuk hozzá a leszűrt tésztát és néhány kanálnyit a tészta főzővizéből, majd egy percig pirítsuk az összetevőket.

    4. Adjuk hozzá a tonhalat, a pisztáciát, a narancshéjat és a petrezselymet. Sok borssal ízesítsük, vegyük ki a fokhagymát, alaposan keverjük el az egészet, majd tálaljuk.

A legolvasottabb receptek