Tonhalas mártás

Hozzávalók

4 személyre:
3db 80g-os Rio Mare tonhalolívaolajban
200 g paradicsompüré
1 kisebb vöröshagyma fél gerezd fokhagyma
100 ml fehér bor
1 szál petrezselyem
1 bazsalikomágacska
40 g extraszűz olívaolaj
só ízlés szerint

Stampa Ricetta

Megosztom a receptet

Elmondom a barátaimnak

Felhasznált termék

Tonhal olívaolajjal

Tudj meg többet

Elkészítés

    1. Vágd apróra a vöröshagymát, a fokhagymát, majd külön-külön a petrezselymet és a bazsalikomot. Süsd üvegesre a vörsöhagymát és a fokhagymát.Öntsd hozzá a fehér bort és főzd további 3 percig, amíg a borból az alkohol elpárolog.

    2. Öntsd hozzá a paradicsompürét, sózd meg és főzd további 10 percig. Add hozzá a lecsepegtetett tonhalat és az illatos zöldfűszereket, majd kevergetve további egy percig főzd össze, és vedd le a mártást a lángról.

    3. Az elkészült mártáshoz hozzáadhatsz még egy tasak sáfrányt is, amitől valóban különleges íze lesz az ételnek.

A legolvasottabb receptek