Tonhalas cipó könnyű zöldmártással


Hozzávalók
2 db 160 g-os konzerv of Rio Mare tonhal olívaolajjal
3 szem burgonya
2 kanálnyi reszelt parmezán sajt
2 tojás
egy nagy szál petrezselyem
3 szardellafilé
1 kanál kapribogyó
125 g sűrű joghurt
30 g extraszűz olívaolaj
zsenge zöldsaláta
só
Stampa Ricetta

Elkészítés
1. Főzd meg, hámozd meg és törd össze a burgonyát. Tedd egy keverőedénybe, adj hozzá 1 tojást, a parmezán sajtot és a jól lecsöpögtetett tonhalat.
2. Melegítsd elő a sütőt 200° C-ra. A tonhalat törd össze villával, és keverd el a többi hozzávalóval, amíg egy sima keveréket nem kapsz.
3. Ezt a masszát öntsd egy alufólia lapra, és hajtogasd cipó formára.Tekerd fel a cipót a fóliába úgy, hogy mindkét vége jól le legyen zárva, majd forró sütőben süsd kb. 30 percig.
4. Amíg sül a cipó, főzd meg a tojást, azután keverd össze a petrezselyemmel, a szardellával, a kapribogyóval, az olajjal és egy csipet sóval.Add hozzá a joghurtot, és jól keverd össze, hogy egy finom, ínyenc szószt kapj. Hagyd kihűlni a cipót, utána szeleteld fel és tálald salátaágyon, a szószt pedig kanalazd rá.