Tonhalas, brokkolis, provolone sajtos, olajbogyós makaróni

Hozzávalók

4 személyre:
2 x 80 g Rio Mare calabriai tonhal chili paprikával
350 g makaróni
500 g brokkoli
1 hagyma
1 gerezd fokhagyma
30 g magozott fekete olajbogyó
20 g fenyőmag
20 g mazsola
40 g érlelt provolone sajt
40 g extraszűz olívaolaj
só ízlés szerint

Stampa Ricetta

Deel het recept

Vertel het uw vrienden

Gebruikt product

Calabriai tonhal és chili paprika

Meer weten

Voorbereiding

    1. Forraljunk fel egy nagy fazék vizet és sózzuk meg. Áztassuk be a mazsolát langyos vízbe, hogy megpuhuljon.

    2. Szedjük szét a brokkolit rózsáira, majd kockázzuk fel a szárát. Tegyük a brokkolit a forrásban lévő vízbe, és kb. 10 percig főzzük. Szűrjük le a brokkolit egy lyukacsos kanállal, majd rakjuk félre. Főzzük meg a tésztát a brokkoli főzőlevében.

    3. Míg a tészta fő, olívaolajon pirítsuk meg a vékonyra szeletelt fokhagymát egy nagy serpenyőben. Adjuk hozzá a felaprított hagymát, az olajbogyót, a fenyőmagot és a megpuhult mazsolát. Néhány percig pirítsuk, majd adjuk hozzá a brokkolit, és nagy lángon főzzük néhány percig, amíg az ízek összeérnek. Adjuk hozzá a leszűrt főtt tésztát. Reszeljük le a provolone sajtot egy nagy lyukú reszelővel, és szórjuk be vele a tésztát. Keverjük össze, majd tálaljuk.

De meest geklikte recepten