Tonhal sushi

Hozzávalók

4 személyre
2 x 160 g Rio Mare Tonhal olívaolajjal
4 friss szárzeller
100 g krémsajt
1 sárgarépa
250 g sushi rizs
15 g cukor
40 ml rizsecet
4 nori algalap
só ízlés szerint
szójaszósz

Stampa Ricetta

Megosztom a receptet

Elmondom a barátaimnak

Felhasznált termék

Tonhal olívaolajjal

Tudj meg többet

Elkészítés

  1. Tegyük a rizst egy tálba, öntsünk rá hideg vizet, mossuk alaposan át, majd szűrjük le, és tegyük egy lábasba. Öntsünk a rizsre kb. 250 ml vizet, adjunk hozzá egy teáskanál sót, jól keverjük össze, majd fedjük le egy fedővel és főzzük nagyjából 15 percig. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk állni néhány percig.

  2. Az ecetet a cukorral melegítsük egy serpenyőben addig, amíg egy viszonylag sűrű folyadékot nem kapunk. Öntsük a rizsre, keverjük jól el, majd helyezzünk rá egy nedves kendőt.

  3. Távolítsuk el a szárzellerről a fásabb szálakat, majd hosszában vágjuk hasábokra. Mossuk, hámozzuk meg és reszeljük le a sárgarépát.

  4. Helyezzünk egy algalapot sushi-tekerő bambuszra vagy folpackra, majd tegyünk rá egy réteg rizst. Az ujjaink segítségével egyenletesen oszlassuk el. Ha az elején kissé benedvesítjük a kezünket hideg vízzel, a rizs nem fog ráragadni. Ezután kenjünk rá krémsajtot, tegyünk rá egy zellerhasábot, egy kevés reszelt sárgarépát és a lecsepegtetett, aprított tonhalat.

  5. Tekerjük fel az algalapot szabályos henger formában. Csavarjuk rá a fóliát és tegyük a hűtőbe. Végezzük el ugyanezeket a lépéseket a többi algalappal is.

  6. Csak a tálalás előtt vágjuk fel a sushit darabokra, kínáljunk hozzá szójaszószt és némi extra ízélményként ecetes gyömbért.

A legolvasottabb receptek