Spagetti “Alla Carbonara” tonhallal és cukkinivel

Hozzávalók

4 személyre
350g vastag spagetti
160 g Rio Mare tonhal olívaolajban
3 cukkini
2 tojássárgája és 1 egész tojás
4 evőkanál főzőtejszín
1 teáskanál reszelt parmezán sajt
40 g extraszűz olívaolaj

feketebors bőségesen

Stampa Ricetta

Deel het recept

Vertel het uw vrienden

Gebruikt product

Tonhal olívaolajjal

Meer weten

Voorbereiding

    1. Forralj fel jókora mennyiségű vizet, és amikor bugyborékolni kezd, szórjál bele sót.

    2. Vágd fel a cukkinit vékony szeletekre, ezeket pedig pirítsd barnára az extraszűz olívaolajjal, ízesítsd egy kevés sóval

    3. Dobd a spagettit a lobogva forró vízbe és főzd „al dente” (fogkemény) állagúra.

    4. Verd fel a tojásokat egy edényben a főzőtejszínnel és a parmezánnal, keverd bele a tűzforró cukkiniket és a lecsöpögtetett tonhalat, majd a lecsöpögtetett tésztát.Keverd össze alaposan, hogy a tészta magába szívja a szószt.

    5. Ízesítsd bőséges frissen őrölt feketeborssal, és tálald azonnal. Másképpen

    Ízesítsd a tésztát friss bazsalikomlevéllel.

De meest geklikte recepten