Rizs édes-savanyú zöldségekkel és grillezett makrélával

Hozzávalók

4 adaghoz:
4 x 120 g Rio Mare Grillezett makréla extra szűz olívaolajban
200 g basmati rizs
2 cukkini
2 sárgarépa
1 lilahagyma
1 sárga paprika
50 g extra szűz olívaolaj
néhány szál kakukkfű
só és bors ízlés szerint

Stampa Ricetta

Felhasznált termék

Grillezett makrélafilék extraszűz olívaolajban

Tudj meg többet

Elkészítés

    1. Forraljunk fel egy közepes méretű edény vizet, és sózzuk, amikor a víz eléri a forráspontot. Öntsük bele a rizst, főzzük készre, majd csepegtessük le.

    2. Eközben az összes megpucolt, megmosott zöldséget vágjuk fel apró darabokra. Az olívaolajon pároljuk meg a zöldségeket egy tapadásmentes serpenyőben a kakukkfűágacskákkal együtt gyakori kevergetés mellett. Fűszerezzük sóval és borssal, majd adjuk hozzá a főtt rizst, és egy percig melegítés mellet kevergessük.

    3. A forró rizs tetejére rakjuk rá a grillezett makrélafiléket és díszítsük egy kevés, friss kakukkfűvel.

A legolvasottabb receptek