Rigatoni citromos, fekete borsos tonhallal és cukkinivel

Hozzávalók

4 személyre:
350 g rigatoni vagy más rövid tészta
3 x 80 g-os Rio Mare Tonhal citrommal és fekete borssal
700 g cukkini
1 gerezd fokhagyma
80 g extraszűz olívaolaj
egy nagy marék friss bazsalikomlevél
só ízlés szerint

Stampa Ricetta

Felhasznált termék

Tonhal olívaolajban citrommal és feketeborssal

Tudj meg többet

Elkészítés

    1. Forraljunk fel egy fazék vizet, és adjunk hozzá sót, amikor a víz forrni kezd.

    2. Mossuk meg a cukkinit, vágjuk hosszában félbe és szeleteljük vékonyra.

    3. Nyomjuk össze a héjas fokhagyma gerezdet egy kés pengéjével, hogy a főzés során finomabb ízt kapjunk, majd olívaolajon pirítsuk meg egy serpenyőben.

    4. Adjuk hozzá a cukkinit a megpirult fokhagymához, és egy csipet sóval ízesítsük. Gyakori kevergetés mellett főzzük, amíg a cukkini aranybarnára nem fő.

    5. Öntsük a tésztát a forrásban lévő vízhez, főzzük „al dentére”, majd szűrjük le.

    6. Adjuk hozzá a tonhalat a cukkinihez, öntsük rá a leszűrt tésztát, és pirítsuk addig, amíg a tészta magába nem szívja a szószt.

    7. Friss bazsalikomlevéllel díszítsük, majd tálaljuk.

A legolvasottabb receptek