Pappardelle tészta tonhallal és articsókával

Ingrediënten

Hozzávalók 4 személyre
350 g tojásos pappardelle tészta
160 g Rio Mare Tonhal olívaolajban
3 articsóka
1 gerezd fokhagyma
20 g vaj
20 g extraszűz olívaolaj
néhány friss majoranna ág

Stampa Ricetta

Deel het recept

Vertel het uw vrienden

Gebruikt product

Tonhal olívaolajjal

Meer weten

Voorbereiding

    1. Tegyél fel forrni bőséges mennyiségű vizet, majd forráskor szórja a vízbe sót

    2. Tisztítsd meg az articsókákat, vágd félbe, távolítsd el a kemény külső leveleket, a szárat, a szúrós levélhegyeket, majd vágd vékony szeletekre.

    3. A zúzott fokhagymát pirítsd meg egy serpenyőben az olajon és a vajon, majd amikor a hagyma megbarnult, add hozzá az articsókát, sózd meg, önts hozzá néhány teáskanál vizet, é gyakori kevergetés mellett főzd 5 percig. Ízesítsd a majorannával, öntsd rá a lecsepegtetett tonhalat.

    4. Főzd meg a tésztát, szűrd le, majd öntsd rá a mártást, és alaposan keverd össze. Tálald azonnal.

    Másképpen: főzés közben az articsókához adj felkockázott paradicsomot.

De meest geklikte recepten