Makrélafilé ropogós burgonyával
![](https://www.riomare.hu/wp-content/uploads/2020/11/sgombro-grigliato-e-patate-croccanti.jpg)
![](/wp-content/uploads/2018/04/Oggetto-vettoriale-avanzato.png)
Hozzávalók
4 személyre
4 x 120 g Rio Mare Grillezett makrélafilék extraszűz olívaolajban
600 g hámozatlan újburgonya
1 mogyoróhagyma
1 babérlevél
néhány ág kakukkfű és rozmaring
50 g extraszűz olívaolaj
só és bors ízlés szerint
4 x 120 g Rio Mare Grillezett makrélafilék extraszűz olívaolajban
600 g hámozatlan újburgonya
1 mogyoróhagyma
1 babérlevél
néhány ág kakukkfű és rozmaring
50 g extraszűz olívaolaj
só és bors ízlés szerint
Stampa Ricetta
![](https://www.riomare.hu/wp-content/uploads/2020/11/sgombro-grigliato-e-patate-croccanti.jpg)
Elkészítés
1. Mossuk meg jól a hámozatlan burgonyát, vágjuk nagyobb darabokra, tegyük hideg vízbe, majd töröljük szárazra. Szeleteljük vékonyra a mogyoróhagymát, aprítsuk fel a kakukkfüvet és a rozmaringot, de előbb tegyünk félre néhány ágat.
2. Tegyük a burgonyát, a felaprított zöldfűszereket, a mogyoróhagymát és a babérlevelet egy tapadásmentes serpenyőbe az olajjal. Süssük nagy lángon, gyakran forgatva, amíg aranybarna színt nem kap.
3. Ízesítsük a burgonyát sóval és borssal, helyezzük rá a félretett kakukkfű- és rozmaringágakat.
4. A forró, ropogós burgonyát a jól lecsepegtetett grillezett makrélafilékkel tálaljuk. Egy kis extra ízélményért tálaljuk citromgerezdekkel.