Árpasaláta tonhallal, retekkel és sós mogyoróval
![](https://www.riomare.hu/wp-content/uploads/2018/04/insalata-di-orzo-con-tonno-carote-rapanelli-e-nocciole3.jpg)
![](/wp-content/uploads/2018/04/Oggetto-vettoriale-avanzato.png)
Hozzávalók
4 személyre
2 konzerv 80g-os Rio Mare Tonhal extraszűz olívaolajjal
200g árpagyöngy
egy jégsaláta szíve
2 szál répa
6 db retek
pár szál petrezselyem
20g hámozott mogyoró
50g extraszűz olívaolaj
egy teáskanál ecet
só
bors
2 konzerv 80g-os Rio Mare Tonhal extraszűz olívaolajjal
200g árpagyöngy
egy jégsaláta szíve
2 szál répa
6 db retek
pár szál petrezselyem
20g hámozott mogyoró
50g extraszűz olívaolaj
egy teáskanál ecet
só
bors
Stampa Ricetta
![](https://www.riomare.hu/wp-content/uploads/2018/04/insalata-di-orzo-con-tonno-carote-rapanelli-e-nocciole3.jpg)
Elkészítés
1. Forralj fel egy nagy adag sós vizet, és főzd meg benne az árpát; vékonyan szeleteld fel a retket és a salátát, csíkozd fel vagy reszeld le a répát, amelyik jobban tetszik.
2. Durván aprítsd fel a sós mogyorót, ízesítsd olajjal, sok borssal, egy kis sóval, ecettel és pár petrezselyemlevéllel.
3. Az árpát mosd meg hideg vízben és szűrd le, ízesítsd a mogyorós fűszerrel, merd ki az árpát és a zöldségeket egy tányérba, add hozzá a tonhalat, majd egészítsd ki a maradék mogyorós szósszal és egy kevés petrezselyemmel.