Árpasaláta tonhallal, retekkel és sós mogyoróval
Hozzávalók
4 személyre
2 konzerv 80g-os Rio Mare Tonhal extraszűz olívaolajjal
200g árpagyöngy
egy jégsaláta szíve
2 szál répa
6 db retek
pár szál petrezselyem
20g hámozott mogyoró
50g extraszűz olívaolaj
egy teáskanál ecet
só
bors
2 konzerv 80g-os Rio Mare Tonhal extraszűz olívaolajjal
200g árpagyöngy
egy jégsaláta szíve
2 szál répa
6 db retek
pár szál petrezselyem
20g hámozott mogyoró
50g extraszűz olívaolaj
egy teáskanál ecet
só
bors
Stampa Ricetta
Elkészítés
1. Forralj fel egy nagy adag sós vizet, és főzd meg benne az árpát; vékonyan szeleteld fel a retket és a salátát, csíkozd fel vagy reszeld le a répát, amelyik jobban tetszik.
2. Durván aprítsd fel a sós mogyorót, ízesítsd olajjal, sok borssal, egy kis sóval, ecettel és pár petrezselyemlevéllel.
3. Az árpát mosd meg hideg vízben és szűrd le, ízesítsd a mogyorós fűszerrel, merd ki az árpát és a zöldségeket egy tányérba, add hozzá a tonhalat, majd egészítsd ki a maradék mogyorós szósszal és egy kevés petrezselyemmel.