Tonhallal és mozzarellával töltött rizskrokett


Hozzávalók
300g rizs
1 vöröshagyma
1 liter alaplé
40ml olívaolaj
200g mozzarella
1 160g-os Rio Mare Tonhal olívaolajban
2 tojás
150g paradicsompüré
egy csipet oregano
olaj a sütéshez
liszt
zsemlemorzsa
só
Stampa Ricetta

Elkészítés
1. Szeleteld fel a hagymát, és süsd üvegesre egy serpenyőben az olívaolajjal.Adj hozzá 100g paradicsompürét és az oregánót. Add hozzá a rizst, és hagyd érlelődni. Apránként add hozzá az alaplét, és folyamatosan kevergesd, amíg nem kapsz egy elfogadhatóan száraz rizottót. Vedd le a tűzről, és adj hozzá egy egész tojást.Öntsd a rizst egy vágódeszkára, és hagyd kihűlni.
2. Csepegtess le egy kis darab tonhalat, és tedd egy tálba. Add hozzá a felvágott mozzarellát és a megmaradt paradicsompürét.
3. Tegyél egy nagy kanál hideg rizst a tenyeredbe, tegyél bele egy kis darab tonhalat és mozzarellát tölteléknek, és formálj belőle egy gömböt. Folytasd addig, amíg el nem használtad az összes alapanyagot. Verd fel a maradék tojást egy csipet sóval.
4. Hempergesd meg a rizskroketteket a lisztben, a felvert tojásban, majd a zsemlemorzsában.Bő olajban süsd aranybarnára és ropogósra. Forrón tálald.
Önmagában egy teljes étkezés!
Egészítsd ki egy kevés gyümölccsel.