Chilis tonhal párolt lilahagymával és naranccsal


Hozzávalók
4 személyre
3 konzerv 80g-os Rio Mare tonhal chili paprikával
2 édes lilahagyma
2 narancs
10 újkrumpli héjastul
2 kicsi babérlevél
40g extraszűz olívaolaj
20g cukor
1 evőkanál almaecet
só
3 konzerv 80g-os Rio Mare tonhal chili paprikával
2 édes lilahagyma
2 narancs
10 újkrumpli héjastul
2 kicsi babérlevél
40g extraszűz olívaolaj
20g cukor
1 evőkanál almaecet
só
Stampa Ricetta

Elkészítés
1. Vágd fel a hagymákat (ne túl vékonyra), majd egy serpenyőben a babérlevéllel, olajjal, cukorral, ecettel és egy kevés sóval süsd barnára. Addig süsd, míg a hagyma áttetszővé nem válik; ekkor vedd le a tűzről, és adj hozzá reszelt narancshéjat.
2. Sós vízben főzd meg a krumplit, szűrd le, majd héjastul negyedeld fel mindegyiket. Hámozd meg és szeleteld fel a narancsokat.
3. Rendezd el a narancsszeleteket egy tálon, keverd össze a hagymát és a krumplit, és öntsd rá ezt a keveréket a narancsok tetejére. Végül tedd a tonhalat a tetejére.