Burgonya és tonhal krokett sárgarépakrémmel

Hozzávalók

4 személyre
400g sárgarépa
1 gerezd fokhagyma
800ml zöldség alaplé
30ml ecet
1 lime
2 teáskanál olívaolaj
1 chili paprika

a krokettekhez
250g burgonya
100g édesburgonya
1db 240g-os Rio Mare tonhal olívaolajban
2 tojás
250g zsemlemorzsa
friss gyömbér
só és bors
a végső fűszerezéshez
2 gerezd fokhagyma
12 rukkolalevél
chili olaj
8ml extraszűz olívaolaj
2 friss fokhagymagerezd

Stampa Ricetta

Megosztom a receptet

Elmondom a barátaimnak

Felhasznált termék

Tonhal olívaolajjal

Tudj meg többet

Elkészítés

    1. A fokhagymát héjával együtt pirítsd meg olajon, majd add hozzá a felaprított sárgarépát. Add hozzá az ecetet, öntsd rá az alaplét, és add hozzá a lime héját.Vedd alacsonyabbra a hőmérsékletet és főzd meg a keveréket.

    2. Vedd ki a fokhagymát és a chili paprikát, turmixold össze, majd nyomd át egy finom szűrőn.Főzze meg a burgonyákat, hámozd meg majd pépesítsd őket. Add hozzá a lecsöpögtetett tonhalat, a reszelt gyömbért, a sót és a borsot.

    3. Ebből a masszából formálj kroketteket, majd hempergesd meg a tojásban és a zsemlemorzsában, és süsd ki bő olajban. Csepegtesd le, és hagyd kihűlni.

    4. Ugyanabban az olajban pár másodpercig süsd meg a vékony fokhagymaszeleteket.A sárgarépakrémet külön tálakban tálald úgy, hogy a krokettek legyenek középen, díszítsd fokhagymaszeletekkel és néhány rukkolalevéllel.

A legolvasottabb receptek