Wokban sült basmati rizs tonhallal és sütőtökkel

Hozzávalók

4 személyre
350 g of basmati rizs
1 szelet sütőtök
2 db 80 g-os Rio Mare Tonhal extraszűz olívaolajjal
2 szál újhagyma
1/2 chili paprika

fehérbors

Stampa Ricetta

Megosztom a receptet

Elmondom a barátaimnak

Felhasznált termék

Tonhal extraszűz olívaolajjal

Tudj meg többet

Elkészítés

    1. Hevíts fel pár evőkanál olívaolajat egy wokban és ezen süsd meg a fokhagymát, a felkarikázott újhagymát (a zöld szárakat tedd félre) és a chili paprikát.

    2. Add hozzá a felkockázott sütőtököt, sózd meg és közepes lángon süsd meg, ha szükséges, önts mellé egy kevés vizet. A rizst öntsd fél liter sós, forrásban lévő vízbe, lassú tűzön főzd „al dente” állagúra (A vizet a rizs teljesen felszívja).

    3. Amikor elkészült, öntsd a rizst a wokba és pirítsd meg a sütőtökkel együtt, add hozzá a lecsepegtetett tonhalat és hagyd állni egy picit, hogy az ízek összeérjenek.

A legolvasottabb receptek