Tonhal és karfiol krokettek
Hozzávalók
4 személyre:
1 karfiol
1 160g-os konzerv Rio Mare Tonhal olívaolajban
1 szál metélőhagyma
egy fél gerezd fokhagyma
1 tojás
tej szükség szerint
50 g reszelt Pecorino Romano sajt
tengeri só
feketebors, kenyérmorzsa
mogyoróolaj a kisütéshez
1 karfiol
1 160g-os konzerv Rio Mare Tonhal olívaolajban
1 szál metélőhagyma
egy fél gerezd fokhagyma
1 tojás
tej szükség szerint
50 g reszelt Pecorino Romano sajt
tengeri só
feketebors, kenyérmorzsa
mogyoróolaj a kisütéshez
Stampa Ricetta
Elkészítés
1. Mosd le, tisztítsd meg és főzd meg a karfiolt lobogva forró sós vízben. Törd össze villával majdnem püré állagúra, és keverd el a lecsöpögtetett, felaprított tonhallal.
2. Zúzd össze a metélőhagymát és a fokhagymát a reszelt sajttal, és keverd el a karfiollal.Most add hozzá a gyengén felvert tojást, pár kanál tejet és egy kevés őrölt borsot.
3. Hagyd állni, és hűtsd be másfél órára.Ezen a ponton készíts a masszából kis hengereket, hempergesd meg a morzsában, és süsd aranysárgára bő olajban. A kisült kroketteket tedd szűrőpapírra, ami beszívja a zsiradékot.