Rio Mare

Tonhalsaláta articsókaszivekkel

Rio Mare termékek

Tonhal Olívaolajban

Főzési idő

15 perc

Nehézségi fok

Évszak

Ősz / Tél

Alkalom

Receptek minden napra

Fogás

Első fogások

Hozzávalók négy személyre

2 x 160g Rio Mare tonhal olívaolajban - 4 articsóka - 1 citrom leve - 1 sárgarépa - 1 édeskömény gumó - extra szűz olívaolaj - só - frissen őrölt feketebors

Elkészítés

1. Tisztítsa meg az articsókát, távolítsa el a szárat, a külső leveleket és a levélcsúcsokat. Vágja ketté, kanalazza ki a közepét, és távolítson el minden szúrós részt. Az articsókát nagyon vékonyan szeletelje fel, és áztassa víz és citromlé keverékében.

2. Hámozza meg a répát és vágja hosszú, vékony csíkokra. Ehhez használjon burgonyahámozót. Majd az édesköményt is szeletelje vékony, hosszanti csíkokra.

3. Csepegtesse le az articsókát , sózza, borsozza és öntse le olívaolajjal, majd helyezze tányérokra a tonhallal együtt. Adja hozzá a répa és az édeskömény csíkokat, majd azonnal tálalja.

ÉRTÉKELÉS