Pappardelle tészta tonhallal és articsókával

Hozzávalók

4 személyre
350 g tojásos pappardelle tészta
160 g Rio Mare Tonhal olívaolajban
3 articsóka
1 gerezd fokhagyma
20 g vaj
20 g extraszűz olívaolaj
néhány friss majoranna ág

Stampa Ricetta

Megosztom a receptet

Elmondom a barátaimnak

Felhasznált termék

Tonhal olívaolajjal

Tudj meg többet

Elkészítés

    1. Tegyél fel forrni bőséges mennyiségű vizet, majd forráskor szórja a vízbe sót

    2. Tisztítsd meg az articsókákat, vágd félbe, távolítsd el a kemény külső leveleket, a szárat, a szúrós levélhegyeket, majd vágd vékony szeletekre.

    3. A zúzott fokhagymát pirítsd meg egy serpenyőben az olajon és a vajon, majd amikor a hagyma megbarnult, add hozzá az articsókát, sózd meg, önts hozzá néhány teáskanál vizet, é gyakori kevergetés mellett főzd 5 percig. Ízesítsd a majorannával, öntsd rá a lecsepegtetett tonhalat.

    4. Főzd meg a tésztát, szűrd le, majd öntsd rá a mártást, és alaposan keverd össze. Tálald azonnal.

    Másképpen: főzés közben az articsókához adj felkockázott paradicsomot.

A legolvasottabb receptek