Rio Mare

Kosárka tonhallal, cherry paradicsommal és rukkolával

Rio Mare termékek

Paté Tonhalpástétom Ketchuppal

Főzési idő

30 perc

Nehézségi fok

Évszak

Ősz / Tél

Alkalom

Vacsoravendégek

Fogás

Előételek

Hozzávalók négy személyre

2db 160g-os Rio Mare Tonhal olívaolajban -300g cherry paradicsom - 40g friss rukkola- 1 kanál liszt - 2 kanál reszelt parmezán -200ml friss tejszín - 4 tojás -olívaolaj -zsemlemorzsa -só

Elkészítés

1. Mossa meg és vágja félbe a paradicsomokat; csepegtesse le a tonhalat; aprítsa fel a rukkolát (de néhány levelet tegyen félre a díszítéshez) és a sütőt melegítse elő 200°C-ra.

2. Kenjen meg 4 kisebb sütőedény kevés olívaolajjal és szórja meg zsemlemorzsával. Ossza a paradicsomokat és a tonhalat négy egyenlő részre.

3. Egy kisebb edényben verje fel a tojásokat, adja hozzá a tejszínt, a parmezánt, a lisztet, a felaprított rukkolát és egy csipet sót.  Öntse a keveréket a sütőedényekbe, és az előmelegített sütőben süsse kb. 20 percig. Azonnal tálalható.

ÉRTÉKELÉS