Rio Mare

Tonhalas és ricottás húsgolyók paprikával

A hónap receptje

Rio Mare termékek

Paté Tonhalpástétom Ketchuppal

Főzési idő

45 perc

Nehézségi fok

Évszak

Ősz / Tél

Alkalom

Receptek minden napra

Fogás

Fő fogások

Hozzávalók négy személyre

2db 160g-os Rio Mare tonhal olívaolajban - 150g friss ricotta sajt - 2 kanál reszelt parmezán - petrezselyem . 1 tojás - zsemlemorzsa -olívaolaj - 2 kaliforniai paprika (sárga és piros) - néhány fekete olívabogyó - 1 gerezd fokhagyma -só -bors

Elkészítés

1. Süsse a paprikákat egészben 240°C-os sütőben 30 percig gyakori forgatás mellett, hogy a héj egyenletesen megbarnuljon; majd távolítsa el a szárat és a magokat, húzza le a héjat, vágja csíkokra és fűszerezze apróra vágott petrezselyemmel, fokhagymával, kevés olívaolajjal, pici sóval és az olívabogyókkal.

2. Amíg a paprikák sülnek, csepegtesse le a tonhalat, tegye egy edénybe a ricottával, a parmezánnal, a tojással, az aprított petrezselyemmel, és egy kevés zsemlemorzsával. Sózza, borsozza, majd alaposan keverje össze.

3. A keverékből formázzon lapított golyókat, ezeket forgassa meg zsemlemorzsában, majd forró olajban süsse ki. Kínálja a sült paprikacsíkokkal.

ÉRTÉKELÉS